Danska

Nakup nepremičnine na Danskem

Dobrodošli na Danskem, majhni skandinavski državi, znani po visokem življenjskem standardu, sodobni infrastrukturi in trajnostnih praksah. Za danski nepremičninski trg je značilna visoka raven kakovosti, zanesljivosti in preglednosti, zaradi česar je privlačen za domače in mednarodne vlagatelje.

Nakup nepremičnine na Danskem ponuja vrsto možnosti za tiste, ki se želijo preseliti oziroma investirati, od tradicionalnih hiš in stanovanj do sodobnih okolju prijaznih domov in sodobnih poslovnih prostorov v glavnem mestu Kopenhagen.

V tem priročniku vam bomo predstavili danski nepremičninski trg, ter vam ponudili nekaj ključnih informacij, katere vam bodo pomagale pri nakupnem procesu.

Danska
Povprečna cena m/2

4.008€

Stroški nakupa

0.7-1.3%

Dolžina postopka
Zahtevnost nakupa
Cene nepremičnin
2 MESECA60%
60%
NIZKA90%
90%
€€€ (7/27 EU)7%
7%

Stroški Nakupa

Stroški nakupa nepremičnine na Danskem so eni najnižjih v Evropi in se začnejo že pri 0.7% kupoprodajne cene, za vpis v zemljiško knjigo lahko pričakujemo fiksni znesek v višini 188 EUR, notarski stroški pa znašajo 0.1 – 0.5% kupoprodajne cene.

VPIS V ZK

NOTAR

188 EUR + 0,60%

0.10% – 0.50%

Skupni stroški nakupa
0.70% – 1.30%

Nepremičninski portrali

Nakup nepremičnine na Danskem
Nakup nepremičnine na Danskem

Postopek Nakupa

Ogledali ste si več nepremičnin in se odločili katera je prava za vas, nato sledi dejanski postopek nakupa. Na Danskem ni velikih posebnosti v nakupnem postopku, tega opisujemo spodaj:

  1. Prvi korak pri nakupu je običajno podpis zavezujoče ponudbe za nakup nepremičnine in plačilo are na depozitni račun. Na danskem je mora po zakonu le ta znašati minimalno 5%, vendar bodo banke v kolikor potrebujete kredit lahko zahtevale tudi več.
  2. Priprava in podpis kupoprodajne pogodbe (kobsaftale)
  3. Plačilo kupnine: Skladno z dogovorjenimi roki v kupoprodajni pogodbi sledi plačilo kupnine.
  4. Vpis v zemljiško knjigo (Kommune). V danščini se dokument imenuje “Tilysnign af Skode”, kateri dokazuje vaše lastništvo nepremičnine.
  5. Primopredaja nepremičnine

Primerjava rasti cen glede na EU

Vprašaj nas karkoli

Se zanimate za nakup nepremičnine na Danskem in želite da vas zastopamo v postopku nakupa. Oddajte povpraševanje preko spodnjega obrazca, nas pokličite na 068181835 ali pišite na info@nomadi.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
keyboard_arrow_up