Finska

Nakup nepremičnine na Finskem

Finska je ena najvarnejših držav za selitev, slovi po osupljivih naravnih lepotah, edinstveni kulturi in visokem življenjskem standardu. Če razmišljate o nakupu nepremičnine na Finskem, ste prišli na pravo mesto.

Finski nepremičninski trg ponuja vrsto različnih možnosti, od tradicionalnih domov in stanovanj do poslovnih prostorov ter sodobnejših novogradenj v glavnem mestu Helsinki.

V tem priročniku vam bomo predstavili Finski nepremičninski trg, govorili o cenah in stroških nakupa nepremičnine ter vam ponudili nekaj ključnih informacij, katere vam bodo pomagale pri nakupnem procesu.

Povprečna cena m/2

3.816€

Stroški nakupa

4.05%

Dolžina postopka
Zahtevnost nakupa
Cene nepremičnin
2 MESECA60%
60%
NIZKA90%
90%
€€€ (9/27 EU)9%
9%

Stroški Nakupa

Stroški nakupa nepremičnine na Finskem za kupca znašajo 4.05% kupoprodajne cene in so glede na ostale države v Evropi eni izmed nižjih. Kupec je zavezan za plačilo davka na prenos nepremičnine in vpisa v zemljiško knjigo, oba zneska sta fiksna in sta vezana na kupoprodajno ceno. Kupci pogosto najamejo tudi neodvisnega odvetnika.

DAVKE NA PRENOS

VPIS V ZK

NOTAR

4%

0.05%

200-500€

Skupni stroški nakupa
4.05%

Nepremičninski portrali

Nakup nepremičnine na Finskem
Nakup nepremičnine na Finskem
Nakup nepremičnine na Finskem

Postopek Nakupa

Ogledali ste si več nepremičnin in se odločili katera je prava za vas, nato sledi dejanski postopek nakupa. Na Finskem ni velikih posebnosti v nakupnem postopku, tega opisujemo spodaj:

  1. Prvi korak pri nakupu je običajno podpis predpogodbe za nakup nepremičnine in plačilo are (käsiraha) na depozitni račun. Na Finskem ara običajno znaša med 3-5% kupoprodajne cene, dogovori so tudi drugačni vendar ara sme biti višja od 10%.
  2. Priprava in podpis kupoprodajne pogodbe. Kupoprodajna pogodbo običajno sestavi nepremičninska agencija, podpiše pa se pri notarju.
  3. Plačilo kupnine: Skladno z dogovorjenimi roki v kupoprodajni pogodbi sledi plačilo kupnine.
  4. Vpis v zemljiško knjigo. Ko je nepremičnina prodana, jo mora kupec vpisati pri finskem zemljiškoknjižnem uradu.

Primerjava rasti cen glede na EU

Vprašaj nas karkoli

Se zanimate za nakup nepremičnine na Finskem in želite da vas zastopamo v postopku nakupa. Oddajte povpraševanje preko spodnjega obrazca, nas pokličite na 068181835 ali pišite na info@nomadi.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
keyboard_arrow_up