Portugalska

Nakup nepremičnine na Portugalskem

Portugalska je država, ki ne ponuja le osupljive pokrajine in ugodne klime, temveč tudi zanimiv nepremičninski trg. Bogata zgodovina in živahna kultura države se odražata v njeni arhitekturi, ki sega od srednjeveških gradov do sodobnih zgradb.

Nepremičninski trg v zadnjih letih vztrajno raste, hkrati pa cene ostajajo ugodne v primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami, zaradi česar je vse bolj zanimiv tudi za tuje investitorje, ne glede na to ali se selite na Portugalsko, iščete počitniško nepremičnino ali donosno naložbeno priložnost, portugalski nepremičninski trg ponuja različne možnosti, med katerimi lahko izbirate.

V tem vodniku za nakup si bomo podrobneje ogledali portugalski nepremičninski trg, njegove edinstvene značilnosti in dejavnike, ki jih morate upoštevati pred nakupom.

Portugalska
Povprečna cena m/2

2.465€

Stroški nakupa

8-10%

Dolžina postopka
Zahtevnost nakupa
Cene nepremičnin
2 MESECA60%
60%
NIZKA90%
90%
€€ (19/27 EU)19%
19%

Stroški Nakupa

Stroški nakupa nepremičnine na Portugalski se pričnejo pri 8% kupoprodajne cene nepremičnine. Za davek na prenos nepremičnine (IMT) boste odšteli od 6,5% kupoprodajne cene ter 0.8% za stamp duty (IS). Vpis v ZK pa vas bo stal dodatnih 950 evrov. Stroške nepremičninske agencije krije prodajalec in je že všteta v kupnino.

IMT (davek na prenos)

IS (stamp duty)

VPIS V ZK

6.5%

0.8%

950€

Skupni stroški nakupa
8-10%

Nepremičninski portrali

Idealista

Postopek Nakupa

Ogledali ste si več nepremičnin in se odločili katera je prava za vas, nato sledi dejanski postopek nakupa.

  1. Na Portugalskem je prvi korak pri nakupu običajno podpis zavezujoče ponudbe za nakup nepremičnine oziroma rezervacijske listine.
  2. Sledi plačilo are oziroma varščine na depozitni račun. Na Portugalskem višina are običajno znaša med 10 in 20% kupoprodajne cene.
  3. Priprava in podpis kupoprodajne pogodbe (Escritura) pri notarju.
  4. Plačilo kupnine: Skladno z dogovorjenimi roki v kupoprodajni pogodbi sledi plačilo kupnine.
  5. Vpis v ZK in primopredaja nepremičnine.

Primerjava rasti cen glede na EU

Vprašaj nas karkoli

Se zanimate za nakup nepremičnine na Portugalskem in želite da vas zastopamo v postopku nakupa. Oddajte povpraševanje preko spodnjega obrazca, nas pokličite na 068181835 ali pišite na info@nomadi.si in začeli bomo z iskanjem vaše nove nepremičnine.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
keyboard_arrow_up