Kaj je Channel manager? Celovit priročnik za sobodajalce

V svetu oddajanja počitniških nastanitev je za uspeh bistvenega pomena ostati organiziran in hkrati povečati zasedenost z objavo nastanitev na več različnih rezervacijskih platformah. Upravitelj rezervacijskih kanalov oziroma “channel manager” nam pomaga doseči prav to. V tem članku pišemo o tem kaj upravitelj rezervacijskih kanalov je in kako ta lahko koristi lastnikom počitniških nastanitev oziroma sobodajalcem.

Kaj je “channel manager”?

Upravitelj rezervacijski kanalov je programska platforma, ki lastnikom počitniških nastanitev omogoča sinhronizacijo koledarjev zasedenosti in cen na več različnih spletnih rezervacijskih kanalih kot so Airbnb,  Booking.com in Expedia. Namesto ročnega posodabljanja zasedenosti in spreminjanja cen na vsaki platformi posebej upravitelj rezervacijskih kanalov ta postopek avtomatizira in nam prihranijo čas ter zmanjša možnost podvojenih rezervacij.

Ključne značilnosti in funkcije

  1. Centralizirano upravljanje koledarja zasedenosti: z upraviteljem kanalov lahko lastniki nastanitev upravljajo svoje koledarje razpoložljivosti z ene nadzorne plošče. Vse spremembe koledarja iz ene nadzorne plošče, kot so nove rezervacije ali blokirani datumi, se takoj posodobijo v vseh povezanih kanalih, kar zagotavlja večjo organiziranost, zmanjša možnost napak in nam prihrani veliko časa.
  2. Spremembe cen: Channel manager nam omogoča, da nastavljamo in prilagajamo cene nočitev iz ene platforme. Z enostavno spremebo cen na vseh kanalih lastniki tako lažje spreminjajo cene glede na povpraševanje in sezono ter tako privabijo več gostom in posledično povečajo zasedenost svoje namestitve.
  3. Samodejna sinhronizacija: Ena od glavnih prednosti upravitelja kanalov je tudi njegova zmožnost samodejne sinhronizacije informacij o namestitvi, vključno s posodobitvijo fotografij in opisov. To nam zagotavlja, da imamo posodobljeni informacije na vseh kanalih z spremembo na informacij na eni platformi.
  4. Posodobitve v realnem času: upravitelji kanalov zagotavljajo posodobitve v realnem času o statusu rezervacije, vključno z novimi rezervacijami, spremembami in odpovedmi. Lastniki takoj prejmejo obvestila, kar jim omogoča, da se hitro odzovejo na vprašanja gostov in učinkoviteje upravljajo svoje nepremičnine.

Prednosti za lastnike počitniških nastanitev

  1. Čas in učinkovitost: Z avtomatizacijo posodobitve koledarja in prilagoditve cen iz ene platforme, channel manager lastnikom prihrani dragocen čas. Lastniki se tako lahko osredotočijo na druge vidike upravljanja nastanitve.
  2. Več rezervacij: Z prisotnostjo na več različnih rezervacijskih  kanalih za rezervacije lahko lastniki dosežejo širšo publiko potencialnih gostov. Večja prepoznavnost lahko povzroči več rezervacij in višjo stopnjo zasedenosti, kar na koncu poveča dohodek od najemnin.
  3. Nič več dvojnih rezervacij: ročno upravljanje koledarja pušča prostor za napake in tveganje dvojnih rezervacij, kar lahko povzroči negativne ocene in nezadovoljstvo gostov. Upravitelji kanalov odpravijo to tveganje tako, da zagotovijo, da je razpoložljivost natančno sinhronizirana na vseh kanalih v realnem času.
  4. Večji prihodki: z zmogljivostmi dinamičnega določanja cen upravitelji kanalov lastnikom omogočajo, da strateško prilagodijo cene nočitev na podlagi povpraševanja na trgu in konkurentov. To lastnikom pomaga povečati prihodek in ostati konkurenčen na trgu kratkoročnega oddajanja namestitev.

Izbira pravega upravitelja kanala

Ko izbirate channel manager za vaš počitniško enoto, upoštevajte dejavnike, kot so združljivost z vašimi obstoječimi platformami za rezervacije, enostavnost uporabe, možnost davčne blagajne, mesečni stroški, podpora strankam in dodatne funkcije, kot je integracija s drugo programsko opremo, ki jo morda že uporabljate za upravljanje nastanitev.

Channel manager oziroma upravitelj kanalov je nepogrešljivo orodje za vse lastnike počitniških nastanitev, ki želijo nastanitev oddajati na več različnih rezervacijskih platformah in želijo poenostaviti svoje poslovanje ter povečati prihodke. Z avtomatizacijo storitev in sinhronizacijo kanalov channel manager lastnikom omogoča, da dvignejo svoj posel sobodajalstva na višjo raven.

Naša agencija za oddajo apartmajev in počitniških nastanitev za vsakega naročnika izbere channel manager, ki je nabolj primeren za njegov tip nastanitve in njegove potrebe. Imate počitniško nastanitev in nimate časa za upravljanje?  Pošljite nam povpraševanje preko spodnjega obrazca ali pa nam pišite na info@nomadi.si in predstavili vam bomo našo storitev upravljanja počitniških nastanitev.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field

Zadnje objave

keyboard_arrow_up