Priprava nepremičnine na prodajo

Odločili ste se za prodajo nepremičnine in se sprašujete, kako le to pripraviti na prodajo? Priprava nepremičnine na prodajo je namreč ključna za uspešno prodajo vaše nepremičnine. Ob predpostavki, da imate pravne stvari urejene bomo v tem članku opredelili še nekatere druge točke na katere moramo biti pozorni pri pripravi nepremičnine na prodajo. 

Predvsem ko nepremičnino prodajate prvič, ali pa da le to prodajate sami je priprava nepremičnine na prodajo še posebej pomembna. V primeru, da sodelujte z nepremičninskim agentom pa vam bo le ta svetoval kako le to optimalno pripraviti in kaj bi bilo za uspešno prodajo zaželeno še postoriti.

Osnove, kot so denimo menjava nedelujočih luči, temeljito čiščenje ter pleskanje se pred prodajo toplo priporočajo in jih vsekakor lahko opravite tudi sami. Seveda pa se z dobro zastavljenim planom lahko lažje pripravite in posledično tudi izboljšati možnosti za prodajo. Stvari o katerih je pri pripravi nepremičnine na prodajo potrebno upoštevati pa so:

Kljub temu, da sami morda niste strokovnjak za renovacije, pa so te vsekakor nujne, če želite da bo prodaja potekala hitreje. Manjša popravila, ki jih je možno odpraviti se lahko zdijo dokaj nepomembna, vendar jih bodo kupci hitro opazili v kolikor jih ne boste odpravili in bodo v njihovih očeh znižali vrednost nepremičnine.

Poskrbite, da so aparati in bela tehnika v delujočem stanju, v nasprotnem primeru jih ali popravite ali pa odstranite iz nepremičnine. V kolikor so potrebna večja popravila pa velja razmisliti ali jih je časovno in finančno smiselno odpraviti ali pa prodati nepremičnino v obstoječem stanju in temu primerno nastaviti ceno.  Potencialni kupci lahko hitro opazijo napake, priporočamo da ste o le teh z kupci odkriti in jih ne poskušate zakriti.

  • Čiščenje in pleskanje

Morda se sliši samoumevno, vendar je nujno da vašo nepremičnino pred prodajo temeljito očistite. prav tako je priporočljivo tudi celotno pleskanje nepremičnine. Vsekakor poskrbite da je hiša ali stanovanje videti dobro negovana, saj boste v nasprotnem primeru pri kupcu vzbudili vtis, da le te niste redno čistili in vzdrževali. 

  • Depersonalizacija doma

Izogibajte se vsej nepotrebni ‘navlaki’ in osebne stvari pospravite ter odnesite iz nepremičnine. Vse kar je nepotrebno prostor prav tako vizualno zmanjša. Da ne pride do nepotrebnih nesporazumov z kupci pa vam priporočamo tudi da vso opremo in stvari, ki jih v nepremičnini ne nameravate pustiti, le te že pred fotografiranjem in začetkom ogledom odstranite.

  • Fotografiranje

Ker smo v času, ko se največji delež ljudi pri iskanju hiše ali stanovanja najprej znajde na spletu, kakovostne fotografije in dobro izrisani tlorisi vaše nepremičnine predstavljajo velik pomen. Seveda se je za najboljšo kvaliteto fotografij najbolje obrniti na profesionalne fotografe kot je http://www.katarinalan.com/, v primeru da boste sodelovali z nepremičninsko agencijo je profesionalno fotografiranje in izris tlorisov v večini primerov že vključeno v ceno. 

V primeru pa, da se boste tega lotili kar sami, pazite da boste to počeli na sončne dneve z dobro svetlobo. Ob ogledih prostor naredite čim bolj svetel, prižgite vse luči in poskrbite za prijeten ambient. 

  • Nastavitev oglaševane cene

Pomemben del priprave nepremičnine na prodajo pa je tudi, da pravilno ceno postavite že v samem začetku in se vsekakor izognite kasnejšega zniževanja le-te, saj bo to v kupcih morda vzbudilo nezaupanje. Tudi tukaj se priporoča da za ocenitev tržne vrednosti nepremičnine za pomoč prosite nepremičninskega agenta. Ste vedeli, da vam Agent Aljaž tržno analizo vaše nepremičnine naredi kar brezplačno in na podlagi te predlaga optimalno oglaševano ceno.

Če boste torej pazili na vse omenjeno in morda dodali še svež šopek rož, bo prodaja zagotovo lahko potekala hitreje. Pred prodajo pa ne pozabite tudi na vse stroške pri prodaji nepremičnine.  Kakšna je časovnica ter sam postopek prodaje nepremičnine pa izveste v tem članku.

Zadnje objave

 

Kaj je Channel manager? Celovit priročnik za sobodajalce

Blog
Posodobljeno 26 marca, 2024V svetu oddajanja počitniških nastanitev je za uspeh bistvenega pomena ostati organiziran in hkrati povečati zasedenost z objavo nastanitev na več različnih rezervacijskih platformah. Upravitelj rezervacijskih kanalov…
keyboard_arrow_up