Francija

Nakup nepremičnine v Franciji

Dobrodošli v Franciji državi, ki slovi po svojih naravnih lepotah in kulturi. Francija je s svojo osupljivo pokrajino, zgodovinskimi mesti in okusno kulinariko priljubljena destinacija tako za turiste kot za izseljence.

Njen nepremičninski trg ponuja vrsto možnosti za tiste, ki razmišljajo o selitvi, drugem domu ali investiciji od velikih dvorcev in očarljivih koč do elegantnih mestnih stanovanj in vil na francoski rivieri.

V tem priročniku vas bomo približali nepremičninskemu trgu v Francije in vas popeljali skozi korake nakupnega postopka, da boste pripravljeni, ko začnete iskati svoj sanjski dom.

Francija
Povprečna cena m/2

5.394€

Stroški nakupa

8%

Dolžina postopka
Zahtevnost nakupa
Cene nepremičnin
3 MESECE50%
50%
NIZKA90%
90%
€€€ (3/27 EU)3%
3%

Stroški Nakupa

Stroški nakupa nepremičnine v Franciji se pričnejo pri dobrih 8% kupoprodajne cene nepremičnine. Za davek na prenos nepremičnine in registracijo boste odšteli 5%. Eden večjih stroškov je tudi strošek notarja, v tem strošku so všteti tudi vsi lokalni in občinski davki (frais de notaire), kateri je odvisen od zahtevnosti prodaje in regije. Stroški notarja se začnejo pri 2% za novogradnje in lahko dosežejo tudi 12% za bolj zapletene transakcije. V večini prodaj stroški notarja znašajo okoli 8%.

DAVEK NA PRENOS

VPIS V ZK

NOTAR

4,9%

0,1%

3-12%

Skupni stroški nakupa

8-18%

Nepremičninski portrali

Francija
Francija

Postopek Nakupa

Ogledali ste si več nepremičnin in se odločili katera je prava za vas, nato sledi dejanski postopek nakupa. V Franciji je postopek nakupa nepremičnine relativno preprost. V kolikor imate na voljo gotovino lahko pričakujete izpeljavo postopka v 2 mesecih, v kolikor pa potrebujete kredit se postopek lahko podaljša do 3 mesecev.

  1. Prvi korak pri nakupu je običajno podpis zavezujoče ponudbe za nakup nepremičnine. (promesse de vente ali a compromis de vente) To je dokument, ki določa podrobnosti o nepremičnini, dogovorjeno ceno in rok plačila ter vse dodatne davke in pristojbine, povezane z nakupom. Ko boste podpisali ponudbo se bo nepremičnina umaknila s trga.
  2. Plačilo are: Sledi vplačilo are, ki v Franciji v večini primerov znaša med 5-10%.
  3. Priprava pogodbe: Ko bo ponudba podpisana s strani obeh strank, bo notar začel s pripravo prodajne pogodbe in vse spremljajoče dokumentacije.
  4. Podpis pogodbe: Sledi podpis kupoprodajne pogodbe (l’acte de vente, acte authentique oziroma titre de propriété), pri notarju.
  5. Plačilo kupnine in Primopredaja nepremičnine

Primerjava rasti cen glede na EU

index rasti cen Francija
Vir: Immigrant Invest

Priročniki o nakupu nepremičnin v tujini

Vprašaj nas karkoli

Se zanimate za nakup nepremičnine v Franciji in želite da vas zastopamo v  postopku nakupa. Oddajte povpraševanje preko spodnjega obrazca, nas pokličite na 068181835 ali pišite na info@nomadi.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
keyboard_arrow_up