Malta

Nakup nepremičnine na Malti

Malta je majhna otoška država v osrčju Sredozemlja. S svojo naravno lepoto, bogato kulturno dediščino in strateško lokacijo je Malta postala priljubljena destinacija tako za turiste kot za kupce nepremičnin.

Njen nepremičninski trg ponuja vrsto možnosti za tiste, ki želijo investirati ali kupiti nepremičnino. Zaradi stabilnega gospodarstva, poslovnega okolja in privlačnih davčnih spodbud je Malta postala zelo zaželena destinacija za vlagatelje z vsega sveta.

V tem priročniku bomo raziskali ključne trende in dejavnike, ki oblikujejo malteški nepremičninski trg, ter vam ponudili vpoglede, ki vam bodo pomagali pri krmarjenju pri nakupnem procesu.

Malta
Povprečna cena m/2

3.005€

Stroški nakupa

7-9%

Dolžina postopka
Zahtevnost nakupa
Cene nepremičnin
3 MESECE50%
50%
NIZKA90%
90%
SREDNJE60%
60%

Stroški Nakupa

Stroški nakupa nepremičnine na Malti se pričnejo 7% kupoprodajne cene nepremičnine. Za davek na prenos nepremičnine (Stamp Duty) in registracijo boste odšteli dobrih 5%. Postopek prodaje se izvede preko notarske pisarne, stroški znašajo od 1-3% in so odvisni od same nepremičnine in lokacije medtem, ko stroške nepremičninske agencije na Malti običajno nosi prodajalec v celoti.

STAMP DUTY

VPIS V ZK

NOTAR

5%

600 EU

1-3%

Skupni stroški nakupa

7-9%

Nepremičninski portrali

Mlata

Postopek Nakupa

Ogledali ste si več nepremičnin in se odločili katera je prava za vas, nato sledi dejanski postopek nakupa. Na Malti je postopek nakupa nepremičnine relativno preprost.

  1. Prvi korak pri nakupu je običajno podpis zavezujoče ponudbe za nakup nepremičnine in plačilo are: Sledi vplačilo are, ki običajno znaša 10%.
  2. Priprava pogodbe: Ko bo ponudba podpisana s strani obeh strank, bo notar začel s pripravo prodajne pogodbe ter zahteval morebitna dovoljenja ter preveril stanje nepremičnine v zemljiški knjigi
  3. Podpis pogodbe: Sledi podpis kupoprodajne pogodbe, pri notarju in plačilo davkov (stamp duty) ter notarskih stroškov.
  4. Plačilo kupnine in Primopredaja nepremičnine

Primerjava rasti cen glede na EU

Malta
Vir: Immigrant Invest

Priročniki o nakupu nepremičnin v tujini

Vprašaj nas karkoli

Se zanimate za nakup nepremičnine na Malti in želite da vas zastopamo v postopku nakupa. Oddajte povpraševanje preko spodnjega obrazca, nas pokličite na 068181835 ali pišite na info@nomadi.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
keyboard_arrow_up