Tenerife

Nakup nepremičnine na otoku Tenerife

Tenerife je največji izmed Kanarskih otokov in je priljubljena destinacija, tako za turiste kot tudi za kupce nepremičnin.

Nakup nepremičnine na Tenerifih je lahko odlična naložba saj je zaradi toplega podnebja celoletna destinacija, priljubljen pa je tudi zaradi svojih osupljivih plaž in raznolike kulture.

Otok je priljubljena izbira za vse, ki si želijo selitve v tople kraje, iščejo drugi dom ali pa se podajajo v vode investiranja, vse več pa se jih zaradi odlične klime odloča tudi za upokojitev na otoku.

Nakup nepremičnine na otoku Tenerife
Povprečna cena m/2

2.603€

Stroški nakupa

7-10%

Dolžina postopka
Zahtevnost nakupa
Cene nepremičnin
3 MESECE50%
50%
NIZKA90%
90%
€€ (18/27 EU)50%
50%

Stroški Nakupa

Ko kupujete nepremičnino na otoku Tenerife vedno priporočamo da poleg prodajne cene dodate še 10% da boste imeli dovolj denarja za pokritje vseh stroškov. Dodatni stroški v večini primerov na koncu znašajo okoli 8% končne kupoprodajne cene, v kolikor pa kupec potrebujete kredit bodo te stroški lahko narasli tudi do 10% končne prodajne cene. Kljub relativno visokim dodatnim stroškom ki čakajo kupca pri nakupu nepremičnine na Tenerifih, pa so ti še vedno dokaj ugodni v primerjavi z nekaterimi drugimi regijami v Španiji.

DAVEK NA PRENOS

VPIS V ZK

NOTAR

6.5%

200-500€

300-1.000€

Skupni stroški nakupa

7-10%

Nepremičninski portrali

Idealista

Postopek Nakupa

Ogledali ste si več nepremičnin in se odločili katera je prava za vas, nato sledi dejanski postopek nakupa. Še preden lahko pričnete postopek nakupa nepremičnine na Tenerifih pa je potrebno pridobiti tudi njihovo identifikacijsko številko.

  1. Pridobitev NIE:  Ko se odločite za nakup nepremičnine v Španiji, je čas za pridobitev NIE (Número de Identificación de Extranjeros). Gre za identifikacijsko številko za tujce, ki predstavlja predpogoj za nakup nepremičnine.
  2. ZK: Ko ste našli nepremičnino priporočamo, da preverite zemljiško knjigo (Registro de la Propiedad) ter se prepričate, da nepremičnina nima dolgov in drugih bremen. To za vas najlažje naredi odvetnik.
  3. Oddaja ponudbe. Sledijo pogajanja in oddaja ponudb za nakup nepremičnine. V kolikor je vaša ponudba sprejeta s strani prodajalca sledi podpis predpogodbe (contrato privado de compravento) in plačilo are, ta je običajno 10% kupoprodajne cene.
  4. Priprava in podpis pogodbe: Kupoprodajna pogodba  (Escritura de compraventa) je lahko pripravljena s strani nepremičninske agenciji, odvetnika oziroma notarja.
  5. Plačilo kupnine: Plačilo dogovorjene kupnine in ostalih davkov ter stroškov povezanih z prodajo kot so ITP (Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales), stroški notarja, vpis v zemljiško knjigo.
  6. Vpis v ZK in primopredaja: Kupec je odgovoren za vpis v zemljiško knjigo, predlog lahko podate vi oziroma vaš odvetnik pri notarju (Notaria Publica). 

Priročniki o nakupu nepremičnin v tujini

Vprašaj nas karkoli

Se zanimate za nakup nepremičnine na Tenerifih in želite da vas zastopamo v postopku nakupa. Oddajte povpraševanje preko spodnjega obrazca, nas pokličite na 068181835 ali pišite na info@nomadi.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
keyboard_arrow_up