Kaj vključiti v hišni red počitniške nastanitve?

Ko začnete s kratkoročnim oddajanjem na spletnih mestih kot so Airbnb in Booking.com je dobro izdelan hišni red nujen za vašo počitniško nastanitev. Hišni red bo v veliko pomoč tako vašim gostom pri uporabi namestitve kot vam pri nemotenem vodenju dejavnosti sobodajalstva. V tem članku smo za vas pripravili 7 nasvetov o tem kaj vključiti v hišni red za vašo počitnitško nastanitev.

1.Parkiranje

Vključite vse pomembne informacije o parkiranju in določite, kje točno lahko vaši gostje parkirajo. Če imate z vašo nastanitvijo povezana parkirna mesta, jasno označite in opredelite, katero mesto je njihovo.

2. Omejitev hrupa in zabav

Da bi se izognili pritožbam sosedov, določite pravila proti pretiranemu hrupu. Zabave in druženja so vedno povezana s tveganjem glasnega hrupa, ki bo obnorel vaše sosede, in nereda, ki se mu želite za vsako ceno izogniti. Zato je bolje dodati pravilo “brez zabav” na seznam hišnega reda.

3. Prijava in odjava

Gostom dajte jasno vedeti, da se morajo držati nastavljenega časa prijave in odjave, dodajte tudi dodatne smernice o tem kaj morajo gosti storiti, ko zapustijo nastanitev.

4. Hišni ljubljenčki

Pomislite, ali dovolite hišne ljubljenčke v svoji nastanitvi. Danes veliko ljudi potuje s svojimi kosmatimi prijatelji, zato je smiselno razmisliti o tem, da jih dovolite in nastavite dodatno plačilo za hišne ljubljenčke. To lahko pomaga povečati vaše rezervacije. V kolikor teh ne boste dovolili, to jasno opredelite v hišnih pravilih in o tem pravočasno obvestite goste.

5. Uporaba naprav

Poskrbite, da imate v nastanitve navodila za uporabo morebitnih naprav, savn in podobnih stvari ter le te vključite v hišna pravila in jih že vnaprej sporočite gostom.

6. Kajenje

Označite vašo nastanitev z znaki proti kajenju in določite morebitna mesta kjer je kajenje dovoljeno. Poskrbite za pepelnike in sporočite smernice glede kajenja vašim gostom v hišnih pravilih.

7. Smeti in recikliranje

Mnoge namestitve imajo posebna pravila glede odlaganja in recikliranja odpadkov. V svoj hišni red obvezno vključite podrobnosti o tem, kako morajo vaši gostje ločiti smeti in kam točno jih morajo odvreči.

Zadnje objave

keyboard_arrow_up